Φωτογραφικό Εργαστήρι 2023

Κατά την διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε υπό την σκέπη του Μορφωτικού Συλόγου Ν. Κίου, για πρώτη φορά, Φωτογραφικό Εργαστήρι Ενηλίκων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία εξετάζοντας θέματα όπως ιστορία της φωτογραφίας, έργα μεγάλων φωτογράφων, σχολές και τάσεις που διαμορφώσαν την καλλιτεχνική φωτογραφία, είδη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, πρακτική εξάσκηση κ.α . Τα μαθήματα κινήθηκαν στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης με την άμεση συμμετοχή των μαθητών ενώ υπήρξαν και βραδιές κριτικής φωτογραφικού έργου τους, σε φωτογραφίες που προέκυψαν από την ανάθεση ασκήσεων από την εισηγήτρια του εργαστηρίου.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι μαθητές πραγματοποίησαν έκθεση στον χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου με φωτογραφίες τους, οι οποίες προέκυψαν από ομαδική φωτογράφηση στον χώρο του παλαιού σιδηροδρομικου σταθμού των Μύλων Άργους. Ως θέμα επιλέχθηκε το τρένο σε μια εποχή που αποτελούσε το βασικό μέσο μεταφοράς για τους περισσότερους πολίτες.

Από την φωτογράφηση αυτή παρουσιάζω την δική μου οπτική γωνία όπως την φαντάστηκα μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μου μηχανής.

Ως κατακλείδα πρέπει να ευχαριστήσω:

Όλους όσους ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή ως μοντέλα στην φωτογράφηση και προσέφεραν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους και την υπομονή τους στους φωτογράφους.

Τον Μορφωτικό Σύλλογο Ν. Κίου για την οργάνωση και την στήρίξη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Ενηλίκων με την ελπίδα ότι θα καθιερώσει τα μαθήματα φωτογραφίας ενηλίκων.

Ειδική μνεία στην εισηγήτρια του σεμιναρίου κ. Κατερίνα Τζόβα που κατεύθυνε γόνιμα τους μαθητές μέσα από τα μαθήματα και τις παρουσιάσεις καθώς επίσης και για την ακούραστη διάθεσή της να προσφέρει υλικά (ρούχα, φωτισμό, αξεσουάρ) και τις σκηνοθετικές της οδηγίες για την ολοκλήρωση της φωτογράφησης.

Μορφωτικός Σύλογος Ν. Κίου: https://www.facebook.com/morfotikossillogosnk

Κατερίνα Τζόβα: https://katerinatzova.wixsite.com/ , http://youtube.com/channel/UC5evwzFPNhG3fnZiVAz47ug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *